Planen var egentlig, at Pia og Rolf ville flytte fra det nedlagte landbrug udenfor Nibe og ind i lejligheden i Nørresundby, når sønnen Niklas var færdig med sine studier og flyttede ud. Rolf kunne dog ikke slippe drømmen om at bygge selv, så parret gik på jagt efter en byggegrund med skov og sø. Det fandt de i Guldbæk, men grunden nåede at blive solgt. I stedet satte Pia sig en aften ned og søgte på grunde til salg og fandt grunden tæt på centrum af Nibe med udsigt til Limfjorden. Dagen efter var grunden købt, og sammen med en lokal arkitekt fra Nibe fik murermesteren tegnet sit eget hus, naturligvis med mursten som et grundlæggende element og kobberinddækninger og listebeklædninger som arkitektoniske greb.

Køkkenet ligger øverst i huset, hvor der er den bedste udsigt til Limfjorden. Da Pia første gang så arkitektens tegning og placeringen af køkkenet, tænkte hun, at han ikke havde forstået noget som helst. Pia havde forestillet sig, at køkkenet skulle placeres tættest på udsigten over fjorden, men fordi der er en ubebygget grund foran huset, placerede arkitekten køkken-alrum og stue – og de store vinduespartier - så der vil være udsigt over Limfjorden, uanset hvad der bliver bygget på grunden foran.

Kaffeskabet gjorde forskellen

Parret havde allerede fået tegnet et andet køkken, da de valgte at køre forbi uno form Aalborg. Med det samme Pia og Rolf så Copenhagen snedkerkøkkenet i eg, vidste de, at det var præcis, hvad de havde ledt efter. Alle designvalg er så vidt muligt naturlige materialer, og egetræet går igen i køkkenet, der er kombineret med højskabe i matsort laminat, bordplader i Belvedere granit og en Quooker i messing. Kaffeskabet, der er gemt bag pocket-door lågerne, var et must i designet, og Pia nyder det hver eneste dag.

Ved siden af køkkenet er der indrettet et stort viktualierum med reoler fra gulv til loft i egetræ, og et gæstetoilet, der også er indrettet med et badeværelsesmøbel i egetræ fra Copenhagen kollektionen kombineret med kobberarmatur og Quartzite Dolce naturstensbordplade. Pia og Rolf har i hele huset prioriteret funktionelle, tidløse og langtidsholdbare designløsninger og tilsat markante farvepift i form af yndlingskunstneren Johnny Madsens malerier.

"Skabene i egetræ med de smukke samlinger er et møbel i sig selv."
Pia Bjerregaard

Et gennemgående design

I gadeniveau er huset indrettet med hall med nedgang til husets vinkælder, to værelser, badeværelse, master-suite med udsigt til Limfjorden og bryggers. Anja Hagstrup, uno form Aalborg, har i samarbejdet med Pia og Rolf designet alt interiør og skabt et gennemgående design med egetræ og natursten som bærende designelementer.

På begge badeværelser er Copenhagen eg kombineret med Quartzite Cielo naturstensbordplader, armaturer og rainshower-brusere i kobber.

Arkitekttegnet betonhus med udsigt over Limfjorden

Mere information



Her bor

Pia, Rolf og deres to hunde

Hvor

Nybygget hus ved Limfjorden